Z masiranjem akupresurnih točk lahko sprostite blokade energije in znova vzpostavite ravnovesje ravni energije.

Dokazano je, da dotikanje vzbuja občutke sreče in pomaga zmanjševati stres. Z akupresurnimi tehnikami pa lahko dvignete tudi raven energije in se na tak način lažje spopadete z vsemi obveznostmi, ki jih prinaša natrpan vsakdan.

Oglejte si štiri preproste akupresurne tehnike!

Naboj energije
Ko ste utrujeni in potrebujete hiter naboj energije, se poživite s to tehniko. Dvignite roko in iztegnite palec navzgor. Drugo roko postavite približno pet centimetrov pod vznožje palca – začutite lahko majhno vdrtino. Tri minute srednje močno pritiskajte na to točko (ponovite tudi na drugi roki). Tehniko uporabite večkrat dnevno po potrebi.

Izboljšanje razpoloženja
Ko ste brezvoljni, preizkusite to tehniko za izboljšanje razpoloženja in bolj uravnoteženo počutje. Redno pritiskajte na gubo ob nohtu mezinca, na vsaki roki po dve do tri minute.

Poiščite svojo osredotočenost
Za jasne misli in boljšo koncentracijo: močno pritisnite konico vsakega prsta ob konico palca (izmenično). Vzemite si čas – približno tri minute za vsako roko. Poleg tega lahko z drugo roko masirate konice prstov.
Tehniko uporabite večkrat dnevno ali kadarkoli se morate znova osredotočiti.

Sprostite svoj vrat
Ti dve tehniki pomagata ublažiti napetost v vratu in hrbtu.
Akupresurna točka za vrat je za členki kazalca in sredinca, za hrbet pa za prstancem in mezincem. Na vsako točko na vsaki roki pritiskajte po štiri minute.
Še eno akupresurno točko lahko najdete v zunanji gubi metakarpalne kosti – zmerno jo pritiskajte dve do tri minute.

Tehnike zlahka vključite tudi v svoje vsakdanje življenje, na primer s pritiskanjem točk med nanašanjem blagodejne kreme za roke, kot sta denimo novi oljni kremi za roke NIVEA, ki poskrbita, da dober občutek traja še dlje.

NOVO: NIVEA Vanilla & Almond Oil oljna krema za roke

NIVEA Vanilla & Almond Oil oljna krema za roke

Oljna krema za roke Vanilla & Almond Oil neguje kožo in čute, roke ovije v vonj vanilje in mandljevega olja in nudi do 24 ur globinskega vlaženja.

 Cena: 2,98 €

NIVEA Cherry Blossom & Jojoba Oil oljna krema za roke

Oljna krema za roke Cherry Blossom & Jojoba Oil neguje kožo in čute, roke ovije v vonj češnjevih cvetov in nudi do 24 ur globinskega vlaženja.

Cena: 2,98 €

Formuli ne vsebujeta parabenov in mineralnega olja.

Še nekaj načinov, kako lahko že zjutraj pridobite več energije, najdete TUKAJ!