Mojca Hlupič

Mariborčanka Mojca Hlupič, modnim navdušencem bolj poznana pod umetniškim imenom Irayaa, je ena tistih, ki so se v življenju odločili slediti svojim sanjam. Ljubezen do mode jo spremlja že od nekdaj, zato ni nič nenadavnega, da se ljubiteljsko ukvarja tudi z bloganjem, letos pa je v Novigradu, čisto blizu morja, odprla tudi svojo prvo trgovino s konceptom Champagne&Dreams, kjer prodaja izbrane modne kose različnih znamk in oblikovalcev.

In kako ji uspeva?

“Moram priznati, da so me domačinke in tudi turistke zelo dobro sprejele. Butik je nekaj posebnega, tako notranji dizajn kot tudi oblačila, in res se trudim, da vsaki obiskovalki poiščem zanjo primeren kos. S takšnim pristopom mi je v zelo kratkem času uspelo pridobiti kar nekaj rednih strank, trenutno pa odpiram tudi spletno trgovino in upam na podoben odziv še iz drugih držav sveta,” ralaga Mojca, sicer tudi magistra prevajalstva in stilistka, ki vsa oblačila v butiku izbere sama: “Le-ta tudi pomerim, da točno vem, kateri kroj je primeren za katero postavo. Temu bi lahko rekli poslovna deformacija stilistke (smeh). Vedno se odločim le za nekaj enakih kosov, saj želim strankam ponuditi oblačila, ki niso vidna na vsakem koraku. Neprestano iščem nove znamke in oblikovalce, ki ustrezajo celotnemu konceptu trgovine, nedvomno pa se držim načela drugačnosti in individualnosti. Želim stran od uniformiranosti, stran od mode, ki jo ponujata H&M in Zara ter druge podobne ‘mainstream’ trgovine.”

“Želim stran od uniformiranosti, stran od mode, ki jo ponujata H&M in Zara ter druge podobne ‘mainstream’ trgovine.”

Champagne&Dreams

Blogerske izkušnje v pomoč pri trženju

Mojca še dodaja, da ji pretekle izkušnje z bloganjem sedaj pomagajo predvsem pri trženju trgovine in urejanju socialnih omrežij, kot sta denimo facebook in instagram, pri samem vodenju trgovine pa niti ne. “Imam to srečo, da sem v preteklosti že delala za veliko modno trgovino, kjer sem nabrala ogromno izkušenj. Zame je bilo bloganje vedno bolj hobi kot kaj drugega in nikoli nisem pričakovala, da bom od tega živela. Sicer se najbrž da, tudi v Sloveniji in na Hrvaškem, a je potrebnega veliko truda, predvsem pa zelo, zelo debela koža.”

 

Champagne&Dreams

Trendi za jesen-zimo 2017/18

Zanimalo nas je tudi, kakšna je modna napoved za hladnejše dni in Mojca odgovarja, da bomo v jesen stopili z volančki in romantičnimi vzorci, ki so bili sicer ‘in’ že poleti: “Še vedno bo prisoten žamet, v trendu pa bodo tudi krzno, usnje, živalski vzorci in ultra dolgi plašči. Morda bi dodala še, da prenehate slepo slediti modnim trendom, temveč jih kreirajte zase. Oblecite vse, kar vam je všeč, igrajte se z modo in ne jemljite se prveč resno (smeh).”

 

Živeti svoje sanje

Simpatična Mojca, ki je sicer nekaj let kot stilistka delovala tudi na Dunaju, je z odprtjem trgovine le nekaj korakov od morja nedvomno bližje svojim ciljem pa tudi svoji ljubezni, partnerju, s katerim sta bila do sedaj primorana živeti ločeno. “Živeti ob morju je … Sploh nimam besed! (smeh) Mislim, da sem zares uresničila svoje sanje. Ne le s tem, da živim skoraj na obali, ampak ker končno delam to, kar me resnično veseli in izpopolnjuje.” Vsem, ki prav tako razmišljate, da bi svoj posel prenesli ali razširli na Hrvaško, pa svetuje: “Napravite dober poslovni načrt in analizo konkurence, potem pa akcija! Vse se da, če le verjamete v svoje cilje.”

Zame je bilo bloganje vedno bolj hobi kot kaj drugega in nikoli nisem pričakovala, da bom od tega živela. Sicer se najbrž da, tudi v Sloveniji in na Hrvaškem, a je potrebnega veliko truda, predvsem pa zelo, zelo debela koža.”

Ko vas bo prihodnjič torej zaneslo v Novigrad, ne pozabite obiskati te simpatične trgovine s konceptom, za katero stoji Slovenka, ki si je upala slediti sebi!

 

Write A Comment