Če niste ravno talentiran frizerski mojster, potem vam spete frizure, kot večini, povzročajo marsikatero preglavico. Takšne frizure zahtevajo veliko količine lasnic, gumic in laka za lase. A naj vam razkrijemo, da obstaja preprostejša posodobitev frizure, ki obstaja že stoletja in se ponovno vrača.

Ja, govorimo o oh-tako-elegantni in neverjetno-šik, FIGI! Začetki te priljubljene frizure segajo v starodavno Grčijo, priljubljena je bila tudi v viktorijanski dobi in nato ponovno med drugo svetovno vojno. Danes velja za enega najbolj elegantnih videzov, ki jih lahko zasledimo na rdečih preprogah, njena bolj 'messy' različica, pa pri nas kraljuje že nekaj časa.

Figa je neverjetno vsestranska in nemudoma nas naredi bolj elegantne. Gre za klasičen slog, ki se nenehno razvija in posodablja – ga je pa tudi zlahka poustvariti doma.

Znamenita pričeska nosi ime CHIGNON – kar prihaja iz francoskega izraza ‘chignon de cou’, kar v prevodu pomeni zatilje. Tradicionalno se bi naj tam figa tudi ‘usedla’. Del lepote fige je tudi v tem, da deluje na vse vrste las in njihovo teksturo. Dokler so vaši lasje do dolžine ključnice, potem si lahko brez težav naredite figo. Najboljše od vsega pa je, da je ustvarjanje fige presenetljivo in preprosto. V idelanem primeru najbolje deluje na laseh, ki niso sveže umiti, zato je tudi odličen stil frizure za ‘drugi dan’.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Ljubezen ob prvem ugrizu: 3 sladice za valentinovo