Jesen je tukaj, z njo pa na žalost čas prehladov in obolenj, zato je pomembno, da poskrbite, da ne boste tisti, ki takoj zbolijo. Pomagajte si s čudežnimi sestavinami, kot sta kurkuma in med ter zaužijte zdravje že navsezgodaj zjutraj.

Kurkuma deluje protivnetno, antioskidantno in antiseptično ter nudi številne koristi pri zdravljenju telesa. Kurkumin, spojina, ki kurkumi daje svetlo barvo, ima širok nabor zdravilnih učinkov. Pomaga zmanjšati vnetni odziv telesa, ki lahko vodi do bolečin v sklepih in k okorelosti.

Začimba pomaga tudi možganom, da proizvajajo več serotonina in dopamina, kar lahko lajša nespečnost in izboljša razpoloženje. Kurkumo lahko v različnih količinah, dodajamo skoraj vsem jedem (poskusite jo v bučni juhi, dodajte v sok, čaj ali pa jo dodajte sladicam). Nadgradite pa lahko tudi svojo jutranjo limonino vodo s ščepcem kurkume. Dodajanje kurkume v vašo dnevno prehano je v tem času zelo pomembno!

Kurkuma + med = protivnetni napitek

Z mešanjem kurkume z medom, dobite vsestransko kombinacijo, ki jo lahko dodate limonadam, smutijem ali celo namažete na toast. Tako je boste vsak dan zaužili nekaj in se borili proti vnetjem.

Topla voda z limono prebudi naš metabolizem, kurkuma pa umiri kislost in vnetja. Med deluje kot prebiotik in vsi skupaj, pripravijo želodčni in črevesni mikrobiom na nov dan, poln izzivov. Če se zjutraj odločite za vrček tople limonine vode, se boste morda počutili bolj energično, poleg tega pa morda ne boste potrebovali kave!

S kurkuminim medom pa lahko posladkate tudi mleko in si pripravite zlato mleko pred spanjem. Odličen okus in žametna tekstura zlatega mleka iz kurkume, naredijo pomirjujoč večerni napitek, ki pomiri prebavni sistem, sprosti misli in vas pripravi na regeneracijski spanec.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Urejen balkon tudi v jesenskem času