Se vam zdi, da zadnje čase niste ravno srečni? Ste neprestano utrujeni in imate občutek, da vam gre vse narobe? Prav vsak človek gre skozi dobra in slaba življenjska obdobja, a obstaja nekaj načinov, kako TAKOJ izboljšati svoje počutje!

Obdajte se s pozitivnimi ljudmi

Energija je nalezljiva, zato poskušajte čim več časa preživeti s pozitivnimi ljudmi, ki oddajajo dobro energijo. Dobra družba je tista, ki vas zna motivirati, spomniti, na kaj ste lahko v življenju ponosni in dvigniti. Če nimate časa za kavico ali (še bolje) sprehod z najboljšo prijateljico, pa slednjo vsaj pokličite.

Pripravite si zdav in okusen obrok

Hrana ima velik vpliv na naše počutje in dokazano je, da so ljudje, ki se prehranjujejo zdravo bolj srečni, kot tisti, ki pogosto jejo hitro hrano. Hrana vpliva tako na vaše fizično kot psihično počutje in vaše razpoloženje se lahko z dobrim in zdravim obrokom v hipu dvigne.

Privoščite si doživetje

Dokazano je, da materialne stvari ne prinašajo sreče, temveč nas zadovoljijo le za kratek čas. Namesto da zapravljate denar za oblačila, si raje privoščite izlet, učno uro tenisa, vpišite se v tečaj joge, skočite s padalom. Skratka privoščite si nekaj, česar se boste lahko spominjali.

Odpravite se v gozd

Naše misli nič ne umiri bolj kot ura, preživeta med drevesi. Vonj narave in svež zrak osvobajata in vam najbolje pomagata v boju proti stresu. Prav tako boste s sprehodom po gozdu najalžje zbrali svoje misli in na morebiten problem pogledali bolj objektivno.

Naspite se

Se že dalj časa niste konkretno naspali? Potem ni čudno, da vaše razpoloženje ni na vrhuncu. Vsak dan poskušajte spati vsaj 7 do 8 ur in v posteljo se odpravite pred polnočjo. V kolikor to res ni mogoče, pa si popoldne privoščite polurni dremež. Spočito telo pomeni tudi spočit um.

Podarite nekomu kompliment

Pohvalite sodelavca, prijateljico ali starše. Ne samo, da boste osebi, ki ji boste podarili kompliment, polepšali dan, tudi vi se boste počutili bolje. Bolj kot boste pozitivno naravnani do okolice, bolj boste privlačili pozitivno energijo.

Meditirajte

Meditacija, meditacija in še enkrat – MEDITACIJA! Prav nič vas ne stane, a dejansko lahko spremeni vaš pogled na svet. Primarni namen meditacije namreč ni le umiritev duha, čeprav je tudi to seveda zelo koristno, ampak naše zaznavanje sveta, ki ga naenkrat vidimo veliko bolj jasno. Ob problemih nas ne prevzamejo čustva, ampak lahko nanje gledamo razumno in jih tako tudi lažje rešimo. Več si OGLEJTE v zanimivem videu TUKAJ!

Dovolite si jokati

Morda se sliši nenavadno, a najslabše, kar lahko storite je to, da zadržujete svoja čustva. Le-ta se potem kopičijo in kar naenkrat jih je neznosno držati v sebi. Dovolite si jokati in izpustiti vsa negativna čustva, ki jih držite v sebi. Saj veste … za dežjem vedno posije sonce.

Bodite hvaležni

Gotovo je v vašem življenju veliko oseb, za katere ste lahko hvaležni. Kaj pa vaša služba, hišni ljubljenček, vaš vrtiček … Že to, da smo zdravi in lahko uživamo v naravi, je velik blagoslov. V mislih, še posebej pred spanjem, si ponavljajte, zakaj vse ste v življenju hvaležni in zaspali boste s pozitivnimi mislimi. Tako se boste tudi zbudili bolj pozitivno naravnani.

Pišite dnevnik

Izlijte svoja čustva na papir. Osvobodite se svojih misli. Zapišite tudi svoje želje, saj vam bo tako tudi veliko bolj jasno, kaj točno si pravzaprav res želite. Berite svoj dnevnik in tudi opazujte vaš napredek.

Predvsem pa ne pozabite … VSAKO JUTRO JE NOVA PRILOŽNOST, DA ZAČNETE ZNOVA in sreča, ki se ne nikoli ne skriva v materializmu, je dosegljiva vsakomur.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO je 5 izgovorov, ki vam preprečujejo SREČO!

PREBERITE ŠE …

ZATO vaša koža ni navlažena, kot bi morala biti.