Naj lak na nohtih ostane dlje! Predstavljamo vam 5 nasvetov, kako lahko dalj časa ohranite lak na nohtih in se tako izognete vsakodnevnemu lakiranju.

Danes se ne bomo razpisali o geliranih nohtih, temveč o navadni manikiri, ki si jo naredite sami doma. Toda ob napornih urnikih in veliko obveznostih nimamo vedno časa, da bi urejali nohte prav vsak dan, zato smo za vas zbrali 5 nasvetov, s katerimi lahko dosežete, da ostane lak dlje na nohtih.

Odstranjevalec laka za nohte

Z njim si vendarle odstranimo lak! A to ni njegova edina funkcija. Lak se bo namreč lepše oprijel nohta, če bo njegova površina popolnoma čista in suha – brez odvečnih olj, ki se sicer naberejo na nohtu in okrog njega (npr. zaradi krem za roke). Tudi če nimate nalakiranih nohtov, jih, preden nanesete svež lak, na hitro sčistite z odstranjevalcem laka.

Podlak

Barvni lak bo zdržal veliko dlje, če boste prej na nohte nanesli kakovosten podlak. Brez skrbi, to vam ne bo vzelo preveč dodatnega časa, saj se ti zelo hitro posušijo. Ravno nasprotno – tako boste prihranili čas, saj vam ne bo treba že naslednji dan menjavati laka.

Tri plasti barv

Namesto dveh debelejših plasti barvnega laka raje nanesite tri zelo tanke plasti. Hitreje se bodo posušile, vi pa se boste tudi elegantno izognili neprijetnim ‘mehurčkom’, ki se pogosto pojavijo.

Nadlak

Nadlak zaščiti barvni lak pred okrušenjem, ko npr. mrzlično brskate po torbici. Deluje kot vosek za avto.

Potrpežljivost

Tudi če sledite vsem zgornjim nasvetom, a izpustite zadnji, zelo pomemben korak, boste uničili vse trdo delo. Nalakirajte si nohte in si oglejte dnevnik ali kakšno nanizanko. V tem času se vam bodo nohti dobro posušili.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

To so trenutno najbolj priljubljeni barvni trendi za vašo pomladno-poletno pričesko.