Velika večina november enači s kratkimi dnevi in hladnim vremenom ter čakanjem na sneg. A november je lahko zelo zabaven, saj obstaja veliko jesenskih aktivnosti, ki jih še lahko opravite v prihajajočih dneh!

PRIPRAVITE KUHANO VINO

Imate doma veliko zalogo vina, ki je ostal od spomladi in poletja? Verjamemo, da vam hladno vino v hladnejših mesecih ne paše toliko, zato ga skuhajte v omamno kuhano vino. Potrebujete klinčke, cimet, sladkor in kakovostno vino. Postrezite ga h kostanjem ali kakšni bučni piti!

OGLEJTE SI PRAZNIČNE FILME

Nikoli ni prezgodaj, da začnete gledati svoje najljubše božične in praznične filme. Preglejte televizijski spored, Netflix, Amazon prime, Voyo in ostale ponudnike in ujemite najljubše filme že novembra. Povabite kakšnega družinskega člana ali najboljšega prijatelja, pripravite vročo čokolado, kuhano vino ali jesenske koktejle in preživite prijeten popoldan in zgodnji večer.

SPREHODITE SE

Sprehodite se v hladnem vremenu in uživajte v slikovitem pohodu po lokalnih poteh. Vdihnite svež, jesenski zrak in uživajte v zadnjih ostankih spreminjajočih se listov, ki nas letos na srečo precej dolgo razvajajo. Naberite listje, jesenske plodove in doma ustvarjajte dekoracijo s svojimi otroki.

GOSTITE MENJAVO SLADIC

November je v bistvu mesec, ko lahko sprobamo nove recepte, da bodo nato perfektni za božični čas, ko jih bomo spekli za svojo družino in prijatelje. Dogovorite se z nekaj svojimi prijatelji, da pričnejo s peko tudi oni in si nato izmenjajte sladice. Upoštevajte seveda ukrepe in si morda sladice zamenjajte zunaj ali jih kar pustite pred vrati.

VLOŽITE ZELENJAVO ALI SADJE

Jesen je čas za kisanje zelenjave, ki drugače ne bo zdržala zime. Poskusite doma konzervirati ali kisati svoje najljubše pridelke. Poskusite s kumaricami, marmeladami in kompoti! Pa dober tek!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Trendi za jesensko manikiro, od svetlo modre do rokerske črne