Se tudi ve, ki si nohte lakirate same, k temu opravilu spravljate kar nekaj časa, nato pa vaš dosežek na nohtih zdrži le nekaj dni? Če vsakodnevno posode ne pomivate ročno, ne vrtnarite in podobno, lahko problem tiči v mastni obnohtni kožici.

Veliko žensk ugotavlja, da običajen lak za nohte nikoli ne zdrži dlje kot nekaj dni, brez da bi se kje odkrušil. Če veste, kako dolgotrajno je lakiranje in sušenje nohtov, veste, da si teh par dni ne zasluži vsega vašega truda.

Izraz ‘mastna koža’ se ne nanaša samo na vaš obraz. Na enak način, kot bi lahko našo kožo uvrstili med suho, mastno, občutljivo ali kombinirano, tudi naši nohti sledijo enakim kategorizacijam. Izločanje naravnega olja iz povrhnjice lahko prepreči, da bi se tudi najboljši laki za dlje časa prijeli na noht.

Kako torej uspeti, da lak zdrži dlje?

Najprej si vedno dodobra očistite svoje nohte in obnohtno kožico, saj mora biti ta del, pred nanosom laka, popolnoma suh in očiščen. Po tem, ko nalakirate svoje nohte, pa vsakih nekaj dni ponovno nanesite nov zaključni sloj. S tem boste osvežili manikiro in povečali obstojnost. Če se vaša obnohtna kožica še vedno zelo masti, pa si roke očistite s pomočjo limone, ki jo vtrete v kožo.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Povrnite svoji koži voljnost in svež videz