Radi jeste dobro in predvsem domače? Potem je skrajni čas, da se odpravite na Roglo!

Morda niste vedeli, a ‘ta pravi Pohorci’ še vedno sami gojijo hrano, ki jo potrebujejo ter ohranjajo tradicionalne recepte, ki jih lahko spoznate na različnih prireditvah in tematskih večerih blagovne znamke Okusi Rogle.

Rogla je prava izbira za romantične (in UGODNE) počitnice v dvoje ali sproščeno preživljanje časa z družino. Pozimi zaradi zasneženih strmin, poleti zaradi čudovite narave, ki je kot naročena za različne športne aktivnosti. No, vse leto pa se na Roglo splača odpraviti tudi zaradi domačih kulinaričnih dobrot, za katere poskrbi blagovna znamka Okusi Rogle.

Kulinarika Rogle še vedno živi z okusi naših babic, ki so jih na krožnik postavili z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle!

Okusi Rogle je blagovna znamka, ki združuje in ohranja kulinarično tradicijo destinacije Rogla-Pohorje. Na ta način domačini ohranjajo pristne kulinarične prvine, ki prehajajo skozi generacije in jih pripravljajo v skladu s sodobnimi trendi zdravega načina prehranjevanja. Ker želijo gostom zagotoviti čim več jedi z lokalno pridelanimi kmetijskimi in živilskimi proizvodi, so v zgodbo vključili lokalne pridelovalce hrane.

POHORSKI LONEC

Težko boste zapustili Roglo, brez da bi poskusili eno najbolj tipičnih pohorskih jedi – pohorskega lonca, ki je bil dolga leta znameniti skrivnostni recept vodje kuhinje na Rogli.

Pohorski lonec nekoč:

Naše babice so kaši dodale sezonsko zelenjavo in včasih tudi malce mesa.

Pohorski lonec malo drugače:

Telečje, svinjsko in perutninsko meso, ječmenova kaša, jurčki iz pohorskih gozdov in drobno narezan krompir, ki daje jedi primerno gostoto in okuse poveže v celoto.

Ostale kulinarične dobrote z znakom Okusi Rogle:

–       pohorska bunka (iz celih kosov boljšega svinjskega mesa, dimljena in sušena na pohorskem zraku),

–    góbjača oz. gobova juha (s sezonskimi gobicami iz pohorskih gozdov, odišavljena s pestjo suhih jurčkov),

–    kuhana govedina z restanim (praženim) krompirjem (pohorska govedina in krompir imata poln, žlahten okus),

–       pohorski furež (paleta pohorskih kolin – klobas in pečenke),

–       pečena pohorska jagnjetina (iz plemenite pohorske ovčke brez vonja),

–       srnin golaž (z divjačino iz značilne idilične pohorske vasice Skomarje),

–    jelenov file z brusnicami (mehka divjačina, prelita s sladko omako iz ročno nabranih pohorskih brusnic),

–    pohorski pečeni štruklji (iz domače nepasirane skute, pridelane na pašnikih, pečeni v glinenem pekaču).

Na Rogli pa lahko okušate tudi številne druge pohorske specialitete, ob katerih se cedijo sline. Tokrat smo našteli le tiste, ki so pod blagovno znamko Okusi Rogle dobile uraden certifikat. Nikar ne pozabite še na raznorazne štrudle, pogače zavihnjače, potičke in župe s čvečki, pohorskimi jabolki, borovnicami ter drugimi dragulji naše kulinarike, ki ponuja neskončno možnosti. Mmm … kam torej naslednji vikend? Na Roglo!

P.S.: Bi želeli kaj tradicionalnega pripraviti tudi doma?

Recept za dišeči praznični sadni kruh nam je zaupala Karolina Črešnar, gospodinja s kmetije Zajdenšek in Kmetica leta 2017, postopek pa si lahko ogledate TUKAJ! ⤵️⤵️

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

Super ideja za VIKEND IZLET: odpravite se na Lovrenška jezera!

Naročnik PR objave je Unitur d.o.o.