Nobena skrivnost ni, da pitje vode izboljša naše zdravje in kožo. A problem nastane, ko je za to potrebno spiti vsaj dva litra vode na dan, kar pa za marsikoga predstavlja problem, saj raje posežemo po kavi, sokovih ali gaziranih pijačah. Rešitev za večni problem s pitjem vode je sedaj lahko rešen z domačimi vodami z okusom, ki lahko izboljšajo tudi vašo kožo. Predstavljamo vam nekaj SUPER idej, s katerimi sadeži popestriti okus vode!

Borovnice za sijočo kožo

Temni pigment v borovnicah je posledica visoke vsebnosti karotenoidov, ki lahko aktivirajo obliko vitamina A v telesu. Vitamin A spodbuja obnovo kožnih celic, tako bo vaša koža mehkejša, bolj gladka in bolj sijočega videza, tako da se pripravite, da boste po zaužitju vode z borovnicami popolnoma zasijale! 

Kumare za akne

Nič ni boljše kot večerno poležavanje in sproščanje s kumarami na vaših očeh, vendar sočna zelena zelenjava lahko močno pomaga tudi k vašemu dobremu počutju. Kumara je bogata z vitaminom E, ki pomaga pri boju proti prostim radikalom, ki povzročajo akne in brazgotine.

Jabolka za zaščito pred soncem

Jabolko na dan, odganja sončne opekline stran! Visoka vsebnost vitamina C v jabolkih spodbuja kožo, da proizvaja melanin, pigment, ki je odgovoren za barvo kože. To pomaga zaščititi kožo pred UV žarki. Pa veselo sončenje! 

Maline proti gubam 

So sladke, sočne in pakirane z esencialnimi maščobnimi kislinami. Dejstvo je, da skodelica malin zagotavlja 155 mg maščobnih kislin omega-3, kar lahko zmanjša gube tako, da se maščobne celice v koži izsušijo.

Pomaranče in limone za opečeno kožo

Ti agrumi vsebujejo veliko vitamina C, ki pomaga pri zdravljenju suhe in razpokane kože ter kože, poškodovane od sonca. Povečujejo proizvodnjo kolagena, ki telesu pomaga vzdrževati elastičnost in tonus.

Kiviji … za vse! 

Kiviji so vsestranski ter zelo priročni. So odličen vir antioksidantov, vključno z vitaminom C & E, vsebujejo pa tudi cink, ki pomaga ohranjati zdrave lase, nohte, zobe in kožo. Zato hitro v trgovino po kivije!