Temperature so iz dneva v dan nižje in v hladnejših dneh je dokazano težje ohranjati zdravo in sijočo kožo na obrazu.  Preverite naše trike, kako pravilno navlažiti in nahraniti kožo, tudi ko je zunaj mraz!

Uporabljajte prave izdelke

Na polički v kopalnici naj bodo izdelki na osnovi naravnih rastlinskih olj. Ta so polna antioksidantov in vitaminov, ki negujejo in ščitijo kožo pred zimskimi temperaturami. Olja prav tako prodrejo globoko v kožo, zaradi česar je ta globlje in dlje časa navlažena, kar je še posebno pomembno v suhem zraku v zaprtih prostorih.

Izdelki, ki bazirajo na oljih iz nafte, morda zaščitijo kožo pred neposrednimi zunanjimi vplivi, kot sta mraz in veter, vendar lahko zamašijo pore, zaradi česar koža ne more dihati, to pa lahko povzroči dehidracijo, vnetja in akne.

Nežno čiščenje

Že zaradi nizkih temperatur je koža pozimi bolj razdražena, suha in občutljiva. Za čiščenje uporabljajte nežne izdelke iz naravnih sestavin s čim manj sintetičnimi snovmi.

Razvajajte se pred spanjem

Izjemno pomembna je nega zvečer pred spanjem, saj si ponoči koža odpočije in se obnavlja. Temeljito odstranite vsa ličila in odmrle celice ter nahranite kožo z vlažilnimi serumi in hranljivimi losjoni. Enkrat na teden ji privoščite tudi vlažilno masko.

Znižajte temperaturo

Vroča prha vam morda deluje sproščujoče na mrzel zimski večer, toda pretopla voda lahko odstrani naravno zaščito kože in jo izsušuje. Če se ne morete odpovedati zelo topli prhi, potem vsaj uporabite nežni gel in kožo takoj po prhanju zaščitite z oljem za telo.

Esencialne maščobne kisline

Rastlinska olja so bogata z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki pomagajo koži do sijočega in zdravega videza. Na jedilniku naj se večkrat znajde hrana, bogata z maščobnimi kislinami omega 3 in 6, s katerimi bo koža lažje proizvajala več lipidov za boljšo zaščito. Privoščite si lososa, skušo, chia, lanena in bučna semena, avokado, olive in oreščke.

 

Write A Comment